Palvelut

KELA:n järjestämä ja rahoittama vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen yksilöfysioterapia sekä yksilöallasterapia

Kela järjestää vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen asiakkaille erilaisia yksilöllisesti suunniteltuja terapioita, jotka perustuvat kuntoutussuunnitelmaan. Hakukriteerit sekä muut ohjeet löytyvät Kelan sivuilta. Kela kilpailuttaa kuntoutuksen palveluntuottajat määräajoin, ja minut on hyväksytty yksilöfysioterapian sekä yksilöallasterapian palveluntuottajaksi 1.12.2022-31.12.2024, sekä mahdollisille optiovuosille 2025 ja 2026. Toteutan terapiaa Kelan edellyttämän ICF-viitekehyksen sekä psykofyysisen fysioterapian viitekehyksen mukaisesti. Pääasiallinen kohderyhmäni ovat aikuisneurologiset asiakkaat ja palvelen asiakkaita suomen kielellä. Terapia suunnitellaan ja tavoitteet laaditaan aina yhteistyössä asiakkaan ja tarvittaessa omaisen kanssa. Kuntoutussuunnitelman ja maksusitoumuksen mukaisesti fysioterapia toteutuu fysioterapiatiloissani ja/tai kotikäynteinä. Kelan sopimus kattaa seuraavat kunnat: Kokkola, Kaustinen, Kannus, Halsua, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli. Fysioterapiakäynteihin asiakkaan on mahdollista hakea matkakorvauksia Kelalta. Kyselyt vapaista tai vapautuvista ajoista puhelimitse tai sähköpostilla.

www.kela.fi

Aikuisneurologinen fysioterapia

Aikuisneurologisessa fysioterapiassa kuntoutetaan neurologisten sairauksien ja vammojen aiheuttamia ongelmia. Aikuisilla yleisimmät neurologiset sairaudet ovat mm. aivoverenvuodon sekä aivoinfarktin jälkitilat, selkäydinvammat, MS-tauti, Parkinssonin tauti, ALS ja muut lihassairaudet. Neurologisen fysioterapian tavoitteena on harjoittaa asiakkaan liikunta- ja toimintakykyä sekä tukea asiakkaan suoriutumista ja osallistumista arjessa mahdollisimman omatoimisesti. Tavoitteet laaditaan sairauden tai vamman luonteen mukaan joko liikunta- ja toimintakykyä parantavaksi, ylläpitäväksi tai niiden heikkenemistä hidastavaksi.

Tuki- ja liikuntaelin fysioterapia

TULE-fysioterapia on selkä- ja niskavaivoihin sekä raajojen nivelten ja lihasten oireiluun liittyvää fysioterapiaa. Hoito perustuu tarkkaan alkututkimukseen ja pitää sisällään niin kivun hoidot kuin liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoittelun kotiohjeineen. Vammoista ja leikkauksista toipuminen vaatii usein myös kuntoutusta fysioterapeutin ohjauksessa.

Ikääntyneiden fysioterapia

Ikääntyneiden fysioterapiassa tavoitteena on harjoittaa asiakkaan toiminta- ja liikuntakykyä sekä tukea asiakkaan omatoimisuutta ja selviytymistä arjessa. Fysioterapia sisältää tarpeen mukaan kipuhoitoja, liikkuvuus- ja lihasvoimaharjoittelua sekä tasapaino- ja kävelyharjoittelua. Tarvittaessa asiakkaalle voidaan tehdä tasapaino- ja lihasvoimamittaukset. Terapia voidaan toteuttaa terapiatiloissa, asiakkaan kotona tai esim. palvelutalossa.

Allasterapia

Allasterapiassa käytetään hyväksi veden vastusta ja kehoa kannattelevia ominaisuuksia. Vesi on turvallinen kuntoutusympäristö, joka rentouttaa, mahdollistaa liikkeiden suorittamisen niveliä kuormittamatta sekä harjoittelun heikoillakin lihasvoimilla. Allasterapian toteutuspaikka on Uintikeskus VesiVeijari.